dijous, 20 d’agost del 2015

Preparant la ruta de les vacances (part 1)

 Arriben les vacances i comencem a preparar la ruta per l'estiu. Me'n vaig a casa del sogre, i li "pispo" la seva BTT (MTB), amb el seu permís. Aquesta i una altre les té guardades com si fossin la nineta dels seus ulls, per si un dia es torna a decidir a pedalar de nou... Té bones intencions.


"...Arriben les vacances i comencem a preparar la ruta per l'estiu.."


Doncs, la "joia" del sogre ja déu tenir uns 20 anys. Una Otero Altiplano. Doncs l'Altiplà, com l'he batejada, té forces mancances que mirarem de resoldre. L'adaptaré una mica per l'aventura què ens durà durant una setmana, des del Mediterrani  a Toulouse. Pels que conegueu la zona, es tracta del Canal du Midi... però el farem a contracorrent.


"...l'aventura què ens durà durant una setmana, des del Mediterrani  a Toulouse..."


No ens desviem del tema, l'Altiplà no canvia ni pinyons ni plats. La roda del davant va frenada, el mànec va tort tenint el cantó dret mes alt que l'esquerra. Tret d'això, la resta està impecable. 


"...l'Altiplà no canvia ni pinyons ni plats..."


Li poso un porta-paquets, li centro la roda del davant apretant un parell de radis i li poso una funda de gel al seient. Fins aquí la part fàcil. I ara vaig al plat fort. Trec canvis del mànec, de la sèrie Shimano 70GS. Tots dos enganxats, tot i que es mouen les palanques, no fan res. Els desmunto i comprovo que els engranatges estan recovers d'un greix viscós groc. El canvi del darrera es recuperable, el del davant de moment no. No entenc que ha passat amb aquesta espècie de greix, què tot ho enganxa i fa que els engranatges i ressorts no funcionin correctament. Neteja exhaustiva, i 3en1 a dojo i torna a funcionar. El desviador del plat el manipulo manualment perquè sempre tingui el plat mig  en us. Canviem el cable del canvi del darrera. El mànec el canvio per un altre una mica elevat. I poso una petita cistella al davant per dur poca cosa. Per acabar i fer la prova rodada adeqüem la pressió de les rodes.


"...Per acabar i fer la prova rodada adeqüem la pressió de les rodes..."


I ja la tenim. L'Altiplà està preparada per l'aventura.


"...L'Altiplà està preparada per l'aventura..."



Ai, carai; Li falta el timbre!!!!...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada